5 Şubat 2015 Perşembe

Plague Inc. - Normal Seviye Bakteri Çözümü

Merhabalar, ilk yazı dizimize Plague Inc. ile başlıyoruz. Nedeni ise oldukça fazla oynanması ve oyunu bitiremedikçe gelen krizleri. Ama korkmayın, bizde bi sopa var, sopayı gören oyun dize geliyor. Lafı fazla uzatmadan oldukça sade bir anlatım ile sizi bu dertten kurtarıyorum efendim.


1. Öncelikle kafanıza yazın, çıkan belirtilerin hepsini ilk etapta Düşür diyoruz. İngilizce varken Türkçe ne yeaa diyen dostlarım içinse yine de söyleyim karşılığı Devolve.

2. Güney Afrika'dan başlıyoruz. 

3. Yayılma kasıyoruz. Bunu da;

Hava 1
Su 1 ve Su 2 yaparak sağlıyoruz.

4. Korunmak şart, ilerde sıkıntı oluyor. Bunu nasıl yapıyoruz ? 

İlk olarak DNA kastıktan sonra İlaç Direnci 1 ve İlaç Direnci 2'yi geliştiriyoruz. Daha sonra Isı Direnci 1'i geliştiriyoruz.

5. Biraz daha popi olalım !

Tekrar yayılmaya dönüp Hava 2'yi geliştiriyoruz ve Hava ve Suyun ortak noktası olan Extreme Bioaerosol'ü geliştiriyoruz. 

6. Yeteneklere tekrar girelim.

Tekrardan yeteneklere girip Soğuk Direncini 1 ve 2. seviyelerde geliştiriyoruz.

7. Yayılışı izlerken çay suyu koyabilirsiniz.

Burda her şey sabırda bitiyor. Yayılış esnasında gözünüzü ekrandan ayırmayın. Zira DNA baloncukları çıkıyor. Herkese bulaştırdıktan sonra (Ekrana uyarı geliyor) bir sonraki adıma geçiyoruz.

8. Eveeet geldik en cici kısma. Şeytan gülüşü efekti olan Nihahaha ! kahkahalarıyla belirtiler kısmına ayağımızı atıyoruz.

Özellikle 7. adımdaki beklemenin ardından yaklaşık 90 küsür DNA puanımız oluyor. Bu durumda herkeste hastalık varken, hastalıkta ise ölümcüllük özelliği olmadığı için bu işe giriyoruz. Belirtiler sekmesini açtığımız gibi sırasıyla;

Öksürük > Zatürre > Organ Yetmezliği kombolarını açıyoruz. Daha sonra Yetenekler kısmına gelip Genetik Karışıklık kısmını geliştiriyoruz.

Bu noktaya kadar ölümler ve Tedavi alıştırmaları çok hızlı ilerliyor. Ama ölümlerimiz ne kadar hızlı olursa o kadar DNA puanı hanemize ekleniyor.

+1 ve +2 olarak ölüme bağlı olan DNA puanları eklendikçe Yayılma sekmesine geçiyoruz ve açtığımız bütün yayılma etkilerini Düşür diyerek DNA hanemize DNA katıyoruz.

Daha sonra Tedavinin ilerleme hızına göre ya

Uykusuzluk > Paranoya > Nöbetler > Delilik ya da
Anemi > Hemofili > Tümörler > İç Kanama

yollarından birini seçiyoruz. Tavsiyem Deliliğe giden yol. Çünkü tedaviyi de zorlaştırıyor.


9. Geçmiş olsun !

Biraz bekledikten sonra düşen hükümetleri, kurulan hastalık savaş birimleri haberini alacaksını. Kafanıza takmayın ve herkesin ölmesini bekleyin.



BİTTİ. Evet bu kadar basit görünüyor ama ortalama 20 dakika içinde oyunu bitiriyoruz. Aynı taktiği Brutal ve Zor mod için de kullanabilirsiniz ama haliyle çok daha zor olur. Tek önemli noktamız 8. Adıma girmeden gelen bütün belirti geliştirmelerini düşürmek. Ehehehe beleşe gelişti ne gerek var düşürmeye yuaa derseniz elin Madagaskarlı doktoru çıkıyor ehe mehe hastalık buldum diyor. Sakata gelmeyin. Bütün dünyaya hastalığı bulaştırmadan hiç bir belirtinin açılmasına izin vermeyin.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, sağlıklı kalın! (Kelime oyunu yaptım)

42 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. 2028 deb yazıyorum oluyo

      Sil
    2. Sende benim gibisin krds 2018 den yazanlar

      Sil
    3. Mal becerememişin laf atıyon

      Sil
    4. Bir şey dicem Grönland'da hiç hasta olmuyor İzlanda'nın ben anasını avradını s-kicem ama

      Sil
    5. soğua karşı şeyini 2 seviye yapın olmuyorsa mal mısınız kardeşim buzluk mekan 52 bin nüfüsü var mk

      Sil
  2. Oluyor siz beceremiyosunuz biraz bekleyip 120 DNA'dan başlasanız öldüren her şeyi arttırın oyunun sonu zafer.

    YanıtlaSil
  3. Oluyor siz beceremiyosunuz biraz bekleyip 120 DNA'dan başlasanız öldüren her şeyi arttırın oyunun sonu zafer.

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Orada kalp resmi var ustunde catlak olan 39 dna isteyen o

      Sil
  5. İse yaradi çok TSK viruste falan ise yariyomu

    YanıtlaSil
  6. ya tamamda virüste olmuyor.Belirtiler kendiliğinden mutasyona uğrayınca Devolve için DNA puanı istiyo.Öyle oluncada DNA puanı birikmiyo hep düşürmek için harcamak zorunda kalıyosun :/ buna da bi çözüm bulur musun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virüsün amacı zaten mutasyon.Virüsün özellikle mutasyon kısmını geliştir.Sen sadece yaygınlaştırmaya odaklan.Öldürüc kısmı otomatik kendi geliyor zaten.Araştırma başlayıncada araştırma defini fulle.

      Sil
  7. nasıl olmuyor arkadaşlar ben kökünü kuruttum dünyanın . eline sağlık kardeşim on numara taktik

    YanıtlaSil
  8. bakteride denendi 1151 günde xHemoroid herkesi öldürdü ben dahil :D şimdi de virüsü deneyelim

    YanıtlaSil
  9. Bro adamsın valla sayende yaptım

    YanıtlaSil
  10. tşkler çok işime yaradı :)

    YanıtlaSil
  11. 935 günde dünyadaki tüm yaşamı sildim. Teşekkür ederim tavsiyeler için. Tamamen işe yarıyor.

    YanıtlaSil
  12. Kardes dediklerine harfiyen uydum ve butun dunyayi oldurdum ama simdi kendimi cok kotu hissediyorum kahretsin keske yapmasaydim

    YanıtlaSil
  13. ben normalde denedim herkes öldü. Ama birkaç insan kurtuldu dedı yenilgi verdi, sinir oldum

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle ama kesinlikle geçilmiyor en az 10 kere denedim dediğin herşeyi harfiyen yaptım hep ama hep yenilgi oluyor. Anlamadım nerede yanlış yapıyorum. Yani herkese hastalık bulaşması mı lazım yani hepsi hastalıklı ve hiç sağlıklı kalmıyacakmı, konuda denedim bu sefer tedavi bana ulaşıyo.. Yav nolur yardım edin kafayı yiyeceğim !!

    YanıtlaSil
  15. Virüste kazanmak için;
    Aşama 1 : Özel genlerden Transleszyon+, Ekstremofil, Yaratılışçı ve ATP Arttırma genlerini seçin.

    Aşama 2 : Mümkün olduğunca Kuş, Hayvancılık, Böcek ve Kemirgen altıgenlerini seçmeyin. Su, Hava ve Kan altıgenlerinden yayılın.

    Bilgi : Zaten mutasyonlar Yaratılışçı özel geni sayesinde zor olacak. Mutasyon olursa Translezyon+ sayesinde sadece 3 DNA puanı ödeyeceksiniz.

    Aşama 3 : İlaç Direnci, Genetik Sertleşme altıgenlerini geliştirin. Bayağı DNA puanınız olunca Organ Yetmezliği yapmaya çalışın. Kalan DNA puanı olursa Yetenekler bölümünde Viral İstikrarsızlık yapın ve hastalık daha hızlı mutasyon geçirsin.

    Not : Aşama 3'ü yapmadan önce bütün dünyaya yayılmış olmanız gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim bir şey sorcam bende özel genlerden hiçbiri açıkdeğil ne yapacam

      Sil
    2. Normal olarak oynamayı deneyin genelde ben denemek için özel gen kullanmıyorum işe yarıyor.

      Sil
  16. 838 günde herşey temiz süper taktik

    YanıtlaSil
  17. Başarılı bir çözüm olmuş mantar,virüs,bakteri'de işe yarıyor.Olmadı diyen arkadaşlar grönland'e hastalık bulaştıramıyorsanız.Tüm işlemleri yapıp 7. işlemde beklemedeyken araştırma %50'ye gelince yayılmaya yardımcı ekstra özellik verin grönland iklimine ve yaşayan insanlarına uygun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. greenland de mantar yolladım oyun sonrarına doğru 50 hastalıklı kişi vardı hepsini infaz ettiler fuul soğuk sıcak direci kasayım dedim ama sporları fulldiğimde 30 küsür dna istedi şimdi ben sporları geliştiriyim mi yoksa başka bir şeymi yapayım

      Sil
  18. Başarılı bir çözüm olmuş mantar,virüs,bakteri'de işe yarıyor.Olmadı diyen arkadaşlar grönland'e hastalık bulaştıramıyorsanız.Tüm işlemleri yapıp 7. işlemde beklemedeyken araştırma %50'ye gelince yayılmaya yardımcı ekstra özellik verin grönland iklimine ve yaşayan insanlarına uygun.

    YanıtlaSil
  19. Bende ilk oyunda virüs kısmında sanırım bu dediklerini yaptım tüm dünyaya bulaştı tedavi yüzde 57 de durdu herkes öldü ama yenilgi bir kısmı kurtuldu diyor

    YanıtlaSil
  20. Yapamayanlar ilk önce Çinde denesin bence en mantiklisi o
    Teşekkürler kardeşim vurusteyim
    Nedenmi Çin 1bucukk milyar nufus var aq bn 860 günde bitirdim daha iyi Çinden başlayın yaklasik 25-30 dk anca sürüyor oyun tedavi %45 fln oluyor en fazla

    YanıtlaSil
  21. İşe yaradı Teşekkürler ��
    Yalnız oyundan sonra kendini kötü hissediyosun ya

    YanıtlaSil
  22. Ben Grönland'de başladım çünkü en sıkıntılı olan o zaten bakteri direk soğuk ülkelere dayanıklı oluyor yeteneklerden de sıcak koruması açınca tek yapmanız gereken 15dk boyuncs ekrana bakmak çıkan baloncuklara tıklayıp belirtileri düşürmek.Tüm Dünya hastalık kapınca direk anemiden girin felçten çıkın günde 150m+ kişi ölüyor araştırma %50'ye gelmeden oyun bitiyor
    Not:1500 günde bitti oyun
    Not2:Normal seviyeydi

    YanıtlaSil
  23. EMEGİNE SAGLIK DÜNYAYI YOK ETTİM :))

    YanıtlaSil
  24. 8. kısımda olan öksürük/zatürre/organ yetmezliği kombosunda organ yetmezliğini bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil